Slijtlaag op asfalt

Schmidt Wegenbouw brengt een hoogwaardig en betaalbaar slijtlaag aan op uw asfalt wegdek. Dit verlengt de levensduur en voorkomt dure herstelreparaties.

Een van de middelen om asfalt in topconditie te houden is het aanbrengen van een slijtlaag. Een slijtlaag is een dunne laag steenslag (split) die met behulp van een kleeflaag van heet bitumen op een bestaande asfaltlaag wordt aangebracht, met als doel scheurtjes en oneffenheden te dichten.

Scheurtjes kunnen zich vullen met water en bij vorst zet dit water uit, waardoor het asfalt beschadigd raakt en rafelig wordt. Met een slijtlaag voorkomt u dit.

Schmidt Wegenbouw brengt betaalbaar slijtlagen aan op uw asfalt wegdek. Dit verlengt de levensduur van het asfalt, maakt het wegdek stroever en ziet er mooier uit.

button-telefooncontact-btn

Direct persoonlijk advies?

Bel ons: 020-619 45 46

Wij zijn gespecialiseerd in

 • asfalteren
 • asfaltreparaties
 • asfalt onderhoud
 • repareren van scheuren
 • grond werkzaamheden
 • bestratings werken
 • belijningen
Wat kunt u bij ons verwachten

icon-checkvrijblijvende offerte
icon-checkmilieu bewust
icon-checkcombinatie tarieven
icon-checkbetaalbare oplossingen
icon-checkwij spreken heldere taal
icon-checkwerkzaam in heel Nederland

Slijtlaag voordelige manier om slijtage asfalt te voorkomen

Asfalt is veruit de populairste wegverharding in Nederland. Nederland kent zo’n 120.000 km aan asfaltwegen, fabrieks- en bedrijfsterreinen, parkeerplaatsen en oprijlanen. De populariteit van asfalt is begrijpelijk, want het is goedkoop, flexibel en oersterk. Om asfalt mooi te houden is echter wel regelmatig onderhoud nodig.

Door zware belasting, weersinvloeden en strooizout slijt asfalt. Hierdoor komen er gaten, scheuren en rafelingen in het wegdek. Het aanbrengen van een slijtlaag is een voordelige manier om hier wat aan te doen. Een slijtlaag is een laag steenslag die met een bindmiddel op het wegoppervlak wordt aangebracht. Scheurtjes en oneffenheden worden zo gedicht, waardoor het wegdek beter bestand is tegen de weersinvloeden en ultraviolette straling.

Dit zijn de voordelen van een slijtlaag

Het aanbrengen van een slijtlaag op een asfalt wegdek heeft verschillende voordelen. Zo gaat het asfalt langer mee en is het beter beschermd tegen vuil, vocht en zware belasting. Ook wordt het wegdek stroever en dit maakt de weg veiliger onder alle omstandigheden.

Kiest u voor gekleurde steenslag, dan heeft de slijtlaag een extra functie als markering. De verschillende rijstroken zijn – ook in het donker – beter zichtbaar voor weggebruikers.

Asfalt sealcoating alternatief voor slijtlaag

Een goed alternatief om asfalt te conserveren is een asfalt sealcoating. Deze coating beschermt het wegdek tegen motorolie, strooizout en verschillende soorten weersinvloeden zoals vorst, regen en uv-straling. Een asfaltsealcoating maakt het wegdek waterdicht en zorgt ervoor dat vocht optimaal wordt afgevoerd, zodat er bij bevriezing geen schade van binnenuit optreedt.

Een asfalt sealcoating heeft ook een faceliftende werking, waardoor het asfalt er prachtig uitziet en uw bedrijf keurig voor de dag komt.

Neem voor hoogwaardige en betaalbare slijtlagen of sealcoating van uw asfalt wegdek contact op met Schmidt Wegenbouw. We maken uw wegdek waterdicht, zodat u toekomstige schade en hoge kosten voor herstelwerkzaamheden  voorkomt.

Meer informatie over slijtlagen op asfalt?

Vraag vandaag nog een offerte aan bij asfalteerbedrijf Schmidt Wegenbouw of laat u goed adviseren door 1 van onze slijtlaag-experts.
Bel ons: 020-619 45 46

Dit is de kracht van Schmidt Wegenbouw

 • De hoogste kwaliteit slijtlagen voor een blijvend sterk wegdek
 • Unieke 2-jarige garantie op materialen en werkzaamheden
 • Een klein en zeer gedreven team van vakmensen
 • Korte lijnen en directe oplossingen
 • Afspraken en deadlines zijn heilig

footer-4 footer-3 footer-2