Markeringen in het verkeer

Markeringen zijn erg belangrijk in het verkeer. Wegmarkeringen en belijning geven de juiste rijrichting aan en zorgen voor een goede doorstroom.

Wegmarkering zijn alle visuele tekens die op het wegdek staan om het verkeer in goede banen te leiden. Bekende markeringen zijn onder andere pijlen, strepen, doorgetrokken en onderbroken lijnen en haaientanden.

Schmidt Wegenbouw kan alle markeringen op wegen en bedrijfsterreinen voor u aanbrengen. Of u nu bij de overheid werkt en verantwoordelijk bent voor de publieke ruimte, of bedrijfseigenaar bent en een eigen parkeerterrein overzichtelijk en professioneel wilt inrichten.

button-telefooncontact-btn

Direct persoonlijk advies?

Bel ons: 020-619 45 46

Wij zijn gespecialiseerd in

 • asfalteren
 • asfaltreparaties
 • asfalt onderhoud
 • repareren van scheuren
 • grond werkzaamheden
 • bestratings werken
 • belijningen
Wat kunt u bij ons verwachten

icon-checkvrijblijvende offerte
icon-checkmilieu bewust
icon-checkcombinatie tarieven
icon-checkbetaalbare oplossingen
icon-checkwij spreken heldere taal
icon-checkwerkzaam in heel Nederland

Direct persoonlijk advies over markeringen en belijningen?

Bel onze experts op: 020-619 45 46

Markeringen in verkeer wettelijk geregeld

In Nederland zijn verkeerstekens op het wegdek wettelijk geregeld in het Reglement verkeersregels en verkeerstekens. In verschillende artikelen staan hier de regels die betrekking hebben op onder andere de doorgetrokken streep, verdrijvingsvlakken en voorsorteerstroken.

Wegmarkeringen geven de juiste rijrichtingen aan en zorgen voor veilige oversteekplaatsen. Ook wordt op parkeerplaatsen, fabrieksterreinen en bedrijfsterreinen vaak door middel van markeringen de juiste rijrichting aangegeven en waar wel of niet geparkeerd mag worden. Zo zie je vaak een kruis waar je niet mag parkeren en een aanduiding voor een invalide parkeerplaats.

Steeds meer toepassingen van markeringen

Belijningen en markeringen worden tegenwoordig ook steeds meer voor fabrieksterreinen, bedrijfsterreinen en onroerend goed gebruikt. Het terrein ziet er verzorgd uit en de markeringen zorgen voor een mooi contrast.

Schmidt Wegenbouw beschikt over de beste materialen, machines en kennis om op professionele en betaalbare wijze wegmarkeringen aan te brengen.

Verschillende wegenverven

Oppervlaktemarkeringen kunnen op verschillende wijzen aangebracht worden, bijvoorbeeld met wegenverf, coating voor o.a. markering van fietspaden, thermoplast, koudplast (koude kunststof) en tape. Daarnaast worden er o.a. kattenogen en leds gebruikt als wegmarkering.

Wegenverven zijn er in verschillende soorten, variërend van koudplast, thermoplast, multiekryl tot een- of tweecomponenten wegenverven. Een door ons veel gebruikte wegenverf is de plr uws al-b. Dit is een milieuvriendelijke wegenverf op waterbasis, die zonder oplosmiddelhoudende producten een prima aanhechting geeft op asfalt, gesealcoat asfalt en zelfs op beton.

De plr uws al-b wegenwerf is ook erg geschikt voor hermarkeringen. Daarnaast heeft de verf een zeer heldere witte kleur en is hij binnen 30 minuten droog. Door de korte droogtijd ondervindt het verkeer minimale hinder. De verf heeft een zeer hoge slijtvastheid, waardoor de belijning of markering nog steeds goed zichtbaar is na meer dan 200.000 overschrijdingen. De verf is niet voor niets kiwa-gecertificeerd, gekwalificeerd als niet- giftig en zeer betaalbaar. U heeft kortom jarenlang plezier van uw belijning en markeringen.

Direct persoonlijk advies over markeringen en belijning?

Bel ons: 020-619 45 46

Waarom markeringen van Schmidt Wegenbouw?

 • De specialist in markeringen en belijning, qua materiaal en uitvoering
 • Unieke 2-jarige garantie op alle werkzaamheden
 • Een klein en zeer gedreven team van vakmensen
 • Afspraken zijn heilig
 • Al meer dan 25 jaar bewezen succesvol

footer-4 footer-3 footer-2