Bitumen reparatie

Scheuren en naden in asfalt leiden regelmatig tot schade aan het wegdek en de onderlaag. Met bitumen reparatie voorkomt u dit.

Veel Nederlandse asfaltwegen bevatten scheuren en naden. Het ziet er niet mooi uit en vermindert het rijplezier, maar dat is niet het enige probleem. De beschadigingen verminderen ook de kwaliteit van het wegdek en lijden op termijn tot grotere problemen en hogere uitgaves voor herstelwerkzaamheden. Met bitumen reparatie voorkomt u deze schade.

Scheuren en naden in het asfalt worden veroorzaakt door o.a. extreme weersomstandigheden, intensieve verkeersbelasting en problemen met de fundering. Vooral vorst en dooi vormen een groot risico voor het asfalt. Door scheuren in het asfalt kan water doordringen tot de onderlaag en dit tast het wegdek, en soms zelfs de fundering, van binnenuit aan. U voorkomt dit met professionele bitumen reparatie van Schmidt Wegenbouw.

button-telefooncontact-btn

Direct persoonlijk advies?

Bel ons: 020-619 45 46

Wij zijn gespecialiseerd in

 • asfalteren
 • asfaltreparaties
 • asfalt onderhoud
 • repareren van scheuren
 • grond werkzaamheden
 • bestratings werken
 • belijningen
Wat kunt u bij ons verwachten

icon-checkvrijblijvende offerte
icon-checkmilieu bewust
icon-checkcombinatie tarieven
icon-checkbetaalbare oplossingen
icon-checkwij spreken heldere taal
icon-checkwerkzaam in heel Nederland

Bitumen reparatie van dwarsnaden voorkomende veel schade.

De medewerkers van Schmidt Wegenbouw voeren bitumen reparatie uit door bitumen te verhitten in een voegvulmachine. Vervolgens maken ze de scheuren goed schoon en droog met hete lucht, zodat de bitumenemulsie optimaal hecht. Als laatste vullen ze de scheuren met de gesmolten emulsie en strooien ze het af met een fijne leislag, zodat de gerepareerde scheur maximaal beschermd is tegen intensieve belasting.

Schmidt Wegenbouw beschikt over een rijdende bitumeninstallatie, waarmee we snel, precies en voordelig uw bitumen reparatie kunnen uitvoeren. Zo dichten we naden en scheuren definitief af en brengen we uw asfaltweg, oprit of bedrijfsterrein terug in zijn oude staat.

Meer weten over bitumen reparaties?

Neem contact op met onze specialisten en vraag naar de mogelijkheden.
Bel: 020-619 45 46

Wat is bitumen?

Bitumen is een vloeistof die van nature voorkomt in ruwe aardolie. De natuur vormt het ook zelf, zonder tussenkomst van de mens.

Teer en bitumen lijken sterk op elkaar, maar ze verschillende van afkomst. Teer is afkomstig uit steenkool of hout en het werd decennia lang toegepast in de wegenbouw. Door hoge concentraties schadelijke waterstoffen werd teer in 1990 verboden en opgevolgd door bitumen.

Bitumen lijkt op een vaste stof, maar is een vloeistof. Bij verwarming neemt de vloeibaarheid toe en dit maakt het zeer geschikt voor de wegenbouw. Het verhitte materiaal vult asfaltscheuren naadloos op en wordt weer hard als de temperatuur daalt. Bitumen is daarmee een van de voornaamste bestanddelen van asfalt en wordt gebruikt voor o.a. het verharden en herstellen van wegdekken, dakbedekking en geluidsisolatie.

Waarom kiezen voor Schmidt Wegenbouw?

Schmidt Wegenbouw heeft meer dan 25 jaar ervaring in herstelwerkzaamheden aan asfalt wegdekken en bitumen reparaties. Met onze rijdende bitumeninstallatie verhelpen we vrijwel alle voorkomende scheuren, naden en voegen in asfaltverharding.

Het bitumen dat we gebruiken is kwalitatief zo goed, dat het zowel in de zomer als winter vormvast blijft. Zo bent u verzekerd van de beste asfaltreparatie tegen de laagste prijs.

Meer weten over bitumen reparaties?

Neem contact op met onze specialisten en vraag naar de mogelijkheden.
Bel: 020-619 45 46

 • Hoogwaardige bitumen reparatie voor de scherpste prijs
 • Unieke 2-jarige garantie op alle werkzaamheden
 • Een klein en zeer gedreven team van vakmensen
 • Afspraken en deadlines zijn heilig
 • Al meer dan 25 jaar bewezen succesvol

footer-4 footer-3 footer-2