Asfaltfrezen

Snel en vakkundig asfaltfrezen? Kies voor de kwaliteit van Schmidt Wegenbouw. Ook voor grote oppervlaktes.

De deklaag van een weg is aan slijtage onderhevig, en eens in de zoveel jaar moet hij vervangen worden. Dit kan voordelig door een nieuw wegdek bovenop de oude aan te brengen, maar dit is niet altijd mogelijk. In dat geval moet de oude asfaltlaag gedeeltelijk of in zijn geheel verwijderd en afgevoerd worden. Dit gebeurt door het frezen van beton of asfalt.

Schmidt Wegenbouw beschikt over specialistische machines, die snel en nauwkeurig beton en asfaltfrezen. De oppervlakte van het terrein en de oppervlaktedieptes bepaalt u zelf, en frezen kan – desgewenst met de fundering samen – tot 35 centimeter diep. Vervolgens kunnen we de deklaag – of zelfs de gehele asfaltconstructie – herstellen, vervangen, verbreden of verplaatsen. Zo ziet én voelt uw weg, oprit, parkeerplaats of bedrijfsterrein er weer als nieuw uit.

Belangrijk te vermelden is dat het vrijkomende freesasfalt vaak op locatie kan worden verwerk als funderingslaag.
Hoge afvoer en transport kosten worden hiermee bespaard.

button-telefooncontact-btn

Direct persoonlijk advies?

Bel ons: 020-619 45 46

Wij zijn gespecialiseerd in

 • asfalteren
 • asfaltreparaties
 • asfalt onderhoud
 • repareren van scheuren
 • grond werkzaamheden
 • bestratings werken
 • belijningen
Wat kunt u bij ons verwachten

icon-checkvrijblijvende offerte
icon-checkmilieu bewust
icon-checkcombinatie tarieven
icon-checkbetaalbare oplossingen
icon-checkwij spreken heldere taal
icon-checkwerkzaam in heel Nederland

Meer weten over beton en asfalt frezen?

Neem contact op met onze specialisten en vraag naar de mogelijkheden.
Bel: 020-619 45 46

 Gecontroleerd verwijderen van asfalt

Schmidt Wegenbouw is al meer dan 25 jaar specialist in asfaltfrezen. Met onze jarenlange ervaring en freesmachines van verschillende groottes is geen opdracht ons te machtig. Per situatie beoordelen we de kwaliteit van de ondergrond en de beste oplossing voor het eindresultaat dat u wenst.

Onze asfaltfrezen zijn aan de onderkant uitgerust met een groot aantal stalen beitels, die met grote kracht in het asfalt worden geslagen. De bovenste laag van het wegdek raakt daardoor beschadigd, waardoor het beton of asfalt er eenvoudig afgeschraapt kan worden. De machine laat een ruw oppervlak achter, waar het nieuw aan te brengen asfalt zich optimaal aan kan hechten.

Asfaltfrezen niet altijd noodzakelijk

Soms is asfaltfrezen noodzakelijk voor het volledig verwijderen en afvoeren van een wegdek. Maar ook bij minder ingrijpende werkzaamheden kunnen we u van dienst zijn. Zo kunnen we uw wegdek stroever maken met een freesmachine. We verwijderen slechts enkele millimeters van de deklaag, waardoor het verkeer meer grip heeft op het wegdek en u ongelukken voorkomt.

Ook sleuvenfrezen behoort tot de mogelijkheden. Hierbij breken we slechts een gedeelte van het wegdek open, bijvoorbeeld voor de reparatie van rij-ijzers of de aanleg van riolering.

Recycling van meeste asfalt

Bij het uitvoeren van freeswerkzaamheden op een openbare weg worden bij voorkeur een of meer rijbanen afgesloten. Hier gelden specifieke regels voor, die de Overheid heeft opgenomen in Richtlijnen voor werkzaamheden aan autosnelwegen, gewone autowegen en wegen binnen de bebouwde kom.

Volledig afsluiten heeft bij openbare wegen de voorkeur. De freeswerkzaamheden zijn dan sneller klaar, de kwaliteit is beter en onze vakmensen kunnen veilig hun werkzaamheden uitvoeren. Voor het frezen van eigen wegen, opritten en bedrijfs- en parkeerterreinen gelden geen speciale regels.

Schmidt Wegenbouw verzekert u van de hoogste kwaliteit asfaltfrezen. Uw wegdek wordt hoogwaardig voorbereid voor een nieuwe asfaltlaag, ongeacht de grootte van het terrein of de gewenste oppervlaktedieptes. Schakel daarom nu de experts van Schmidt in voor al uw freeswerkzaamheden.

Meer weten over asfalt frezen?

Neem contact op met onze specialisten en vraag naar de mogelijkheden.
Bel: 020-619 45 46

Waarom kiezen voor Schmidt Wegenbouw?

 • Hoogwaardige beton en asfaltfrezen, ongeacht terreingrootte en oppervlaktedieptes
 • Unieke 2-jarige garantie op alle werkzaamheden
 • Een klein en zeer gedreven team van vakmensen
 • Afspraken en deadlines zijn heilig
 • Al meer dan 25 jaar bewezen succesvol

footer-4 footer-3 footer-2